به گزارش سلام لردگان- ، دوشنبه 21 اسفند ماه احداث خط لوله صلح در خاک پاکستان به صورت نمادين با حضور مقامات ايران و پاکستان در نقطه صفر مرزي آغاز ميشود.
در مراسم احداث خط لوله انتقال گاز ايران به پاکستان که از جمله مهمترين پروژههاي ايران و پاکستان به شمار ميرود، علاوه بر آصف علي زرداري رئيس جمهور پاکستان و محمود احمدينژاد رئيس جمهور اسلامي ايران، جمعي از وزيران کابينه، نمايندگان مجلس و شخصيت هاي سياسي و اقتصادي ايران و پاکستان حضور خواهند داشت.
براساس اين گزارش اين خط لوله از مرز ايران و پاکستان تا منطقه نوابشاه پاکستان امتداد دارد و مسافتي بيش از 781 کيلومتر را پوشش ميدهد.
براساس توافقاتي که پيش از آغاز به کار احداث خط لوله صلح در خاک پاکستان بين ايران و پاکستان انجام شده است و به امضاي روساي جمهور دوکشور رسيده است، مقرر شده ايران براي پيشرفت احداث خط لوله صلح در خاک پاکستان 500 ميليون دلار سرمايهگذاري کند که 250 ميليون دلار از اين مبلغ به صورت وام و 250 ميليون دلار نيز از طريق بانکهاي تجاري و تامين تجهيزات انجام ميشود.
از طرفي نيز پاکستان توافق کرده است که مابقي هزينه مورد نياز احداث اين طرح نيز از طريق درآمد مالياتي تامين شود، تا پاکستان بتواند اين خط لوله را تا موعد مقرر به بهرهبرداري رساند.
هم اکنون شرکت آلماني ILF کار طراحي مهندسي اين خط لوله را در خاک پاکستان به اتمام رسانده و طبق برآورد اوليه، هزينه تکميل اين پروژه بين 1?2 تا 1?5 ميليارد دلار تخمين زده شده است.
پيش از اين، روسيه و چين براي سرمايهگذاري در اين پروژه ابراز تمايل کرده بودند، اما به دليل اعمال فشار از سوي آمريکا و برخي از کشورهاي اروپايي نتوانستند، در اين طرح مشارکت و سرمايهگذاري کنند، به همين دليل ايران و پاکستان متعهد شدند، تا سرمايهگذاري در اين خط لوله را نيز انجام دهند.
براساس قرارداد 25 سالهاي که بين ايران و پاکستان منعقد شده است، ايران بايد از فروردين 1393 (دسامبر 2014 ميلادي) سالانه 7.8 ميليارد متر مکعب گاز طبيعي به اين همسايه شرقي صادر کند و اگر به دلايل فني از قبيل تاخير در احداث خط لوله در خاک پاکستان اين کشور نتواند گاز خود را از ايران وارد کند، بايد جريمه نقدي به ايران بپردازد. ( منبع فارس )